Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 3.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.
Maak altijd een backup!

menu werkt niet na update 2.5 naar 3.x

menu werkt niet na update 2.5 naar 3.x

28 mei 2015 20:54
#1
Na joomla update 2.5 naar 3x kreeg ik een wit scherm
na het verwijderen van " $menu_array = $menus->getActive(); " uit de index.php werk het.

index.php
Code:
<?php /** * @package Gantry Template Framework - RocketTheme * @version 3.2.8 August 1, 2011 * @author RocketTheme http://www.rockettheme.com * @copyright Copyright (C) 2007 - 2011 RocketTheme, LLC * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 only * * Gantry uses the Joomla Framework (http://www.joomla.org), a GNU/GPLv2 content management system * */ // no direct access defined( '_JEXEC' ) or die( 'Restricted index access' ); //Strip shortcodes from title $title = $this->getTitle(); $title = preg_replace('/(?:[\[]|[\[][\/])[a-zA-Z0-9_\s]+[\]]/', '', $title); $this->setTitle($title); // load and inititialize gantry class require_once('lib/gantry/gantry.php'); $class=""; $menu = JSite::getMenu(); if ($menu->getActive() == $menu->getDefault()) { $class="homepage"; } global $gpath; $gpath = $this->baseurl."/templates/".$this->template; $menus = &JSite::getMenu(); $menu_array = $menus->getActive(); $pageID = ""; if (is_object( $menu_array )) : $params = new JParameter( $menu_array->params ); $cleanPID = $pageID = $params->get( 'pageclass_sfx' ); endif; if ($pageID != "") { $pageID = "id=\"".$pageID."\""; } else { $pageID = "id=\"all\""; } $view = JRequest::getVar('view'); /*Current page view. K2 related pages*/ $option = $_GET['option']; /*Current page view. Joomla related pages*/ $task = ''; $task =& $_GET['task']; ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="<?php echo $gantry->language; ?>" lang="<?php echo $gantry->language;?>" > <head> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1"/> <?php $gantry->displayHead(); $gantry->addStyles(array( 'skeleton'.GRID_SYSTEM.'.css', 'normalize.css', 'default.css', 'template.css', 'responsive.css', 'sfmenu.css', 'touch.gallery.css', 'isotope.css', 'http://fonts.googleapis.com/css?family=Marcellus+SC' )); $gantry->addScript(array( 'tooltips.js', 'jquery.preloader.js', 'touch.gallery.js', 'jquery.isotope.min.js', 'scripts.js' )); ?> <script type="text/javascript"> jQuery(document).ready(function($) { /*Image Preloader*/ $("span.catItemImage, span.itemImage, span.userItemImage, span.genericItemImage").preloader({ iconURL:"<?php echo $gpath.'/images/system/loading.gif' ;?>" }); }); </script> </head> <body <?php echo $gantry->displayBodyTag(); echo $pageID; ?>> <div id="body-wrapper"> <div id="rt-iewarn"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('iewarn','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <div id="wrapper" class="<?php echo ' '. $class .' view-'. $view .' option-'. $option .' task-'. $task; ?>"> <?php /** Begin Drawer **/ if ($gantry->countModules('drawer')) : ?> <div id="rt-drawer"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('drawer','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Drawer **/ endif; ?> <?php /** Begin Top **/ if ($gantry->countModules('top')) : ?> <div id="rt-top" <?php echo $gantry->displayClassesByTag('rt-top'); ?>> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('top','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Top **/ endif; ?> <?php /** Begin Header **/ if ($gantry->countModules('header')) : ?> <div id="rt-header"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('header','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Header **/ endif; ?> <?php /** Begin Menu **/ if ($gantry->countModules('navigation')) : ?> <div id="rt-menu"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('navigation','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Menu **/ endif; ?> <?php /** Begin Showcase **/ if ($gantry->countModules('showcase') && ($option !== 'com_search') && ($task !== 'date')) : ?> <div id="rt-showcase"> <?php echo $gantry->displayModules('showcase','basic','basic'); ?> <div class="clear"></div> </div> <?php /** End Showcase **/ endif; ?> <?php /** Begin Feature **/ if ($gantry->countModules('feature') && ($option !== 'com_search') && ($view !== 'item') && ($task !== 'date')) : ?> <div id="rt-feature"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('feature','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Feature **/ endif; ?> <?php /** Begin Utility **/ if ($gantry->countModules('utility')) : ?> <div id="rt-utility"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('utility','standard','basic'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Utility **/ endif; ?> <?php /** Begin Breadcrumbs **/ if ($gantry->countModules('breadcrumb')) : ?> <div id="rt-breadcrumbs"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('breadcrumb','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Breadcrumbs **/ endif; ?> <div class="content_container"> <div class="content_container_inner"> <?php /** Begin Main Top **/ if ($gantry->countModules('maintop') && ($option !== 'com_search') && ($view !== 'item') && ($task !== 'date')) : ?> <div id="rt-maintop"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('maintop','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Main Top **/ endif; ?> <?php /** Begin Main Body **/ ?> <?php echo $gantry->displayMainbody('mainbody','sidebar','standard','standard','standard','standard','standard'); ?> <?php /** End Main Body **/ ?> <?php /** Begin Main Bottom **/ if ($gantry->countModules('mainbottom') && ($option !== 'com_search') && ($view !== 'item') && ($task !== 'date')) : ?> <div id="rt-mainbottom"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('mainbottom','standard','standard') ; ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Main Bottom **/ endif; ?> <?php /** Begin Bottom **/ if ($gantry->countModules('bottom')) : ?> <div id="rt-bottom"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('bottom','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Bottom **/ endif; ?> </div> </div> <div id="push"></div> </div> <div id="footer"> <div class="footer-container"> <?php /** Begin Footer **/ if ($gantry->countModules('footer')) : ?> <div id="rt-footer"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('footer','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Footer **/ endif; ?> <?php /** Begin Copyright **/ if ($gantry->countModules('copyright')) : ?> <div id="rt-copyright"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('copyright','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Copyright **/ endif; ?> <?php /** Begin Debug **/ if ($gantry->countModules('debug')) : ?> <div id="rt-debug"> <div class="rt-container"> <?php echo $gantry->displayModules('debug','standard','standard'); ?> <div class="clear"></div> </div> </div> <?php /** End Debug **/ endif; ?> <?php /** Begin Analytics **/ if ($gantry->countModules('analytics')) : ?> <?php echo $gantry->displayModules('analytics','basic','basic'); ?> <?php /** End Analytics **/ endif; ?> <?php /** Begin Popup **/ echo $gantry->displayModules('popup','popup','standard'); /** End Popup **/ ?> </div> </div> </div> </body> </html> <?php $gantry->finalize(); ?>

echter lijkt me dat dit niet de oplossing.

ganty.php (include in de index.php)
Code:
defined('JPATH_BASE') or die(); global $gantry; $gantry_path_j15 = JPATH_SITE . '/components/com_gantry/gantry.php'; $gantry_path_j16 = JPATH_SITE . '/libraries/gantry/gantry.php'; $gantry_path = ''; if (version_compare(JVERSION, '1.5', '>=') && version_compare(JVERSION, '1.6', '<')) { $gantry_path = $gantry_path_j15; } else if (version_compare(JVERSION, '1.6', '>=')) { $gantry_path = $gantry_path_j16; } if (!file_exists($gantry_path)) { echo JText::_('Unable to find Gantry library. Please make sure you have it installed.'); die; } require_once($gantry_path); $app = JFactory::getApplication(); if (!$app->isAdmin()){ $app->triggerEvent('onGantryTemplateInit', array($filename)); }

mvg :pinch:
Discussie gesloten.
  • accound
  • accound's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Joomla!NL ontdekker
  • Joomla!NL ontdekker
  • Berichten: 34

menu werkt niet na update 2.5 naar 3.x

28 mei 2015 21:00
#2
De oplossing is al in je andere draadje gegeven: Je template is niet geschikt voor Joomla 3. Dus ga op zoek naar een vervangende template.
Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Discussie gesloten.
  • Astrid
  • Astrid's Profielfoto
  • Moderator + Technisch team
  • Moderator + Technisch team
  • Berichten: 37121

menu werkt niet na update 2.5 naar 3.x

28 mei 2015 21:02
#3
ow excusse ik had het zo niet helemaal goed begrepen mvg
Discussie gesloten.
  • accound
  • accound's berichtenfoto Heeft onderwerp gestart
  • Joomla!NL ontdekker
  • Joomla!NL ontdekker
  • Berichten: 34
Moderators: PeterJuliank92JelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.742 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie