Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

Welkom, Gast
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Help

Vul je profiel in

Wanneer je een community en forum hebt gevonden dat je leuk vindt en waar je van plan bent te blijven, is het een goed idee om je profiel in te stellen en te voltooien. Om toegang tot je profiel te krijgen, klik je op 'Mijn gegevens' boven in het forum om je Profielafbeelding te uploaden en om andere gegevens in te vullen.

Mijn gegevens

Gebruikersaccount: bewerk je login naam, email adres en wachtwoord.
Profielafbeelding: kies een profielafbeelding die beschikbaar is of upload je eigen afbeelding. Als je je eigen foto upload, kun je een afbeelding uploaden tot 250 x 250 pixels en 50 kilobytes. Het forum zal automatisch de schaal van de afbeelding aanpassen voor gebruik in verschillende locaties. Gebruik bij voorkeur een vierkante afbeelding.
Profielinformatie: vul de persoonlijke informatie in die je het openbaar wilt delen. Dit is ook waar je je forumhandtekening invult.
Vergeet niet om de 'Save' knop op elk gewenst moment te gebruiken om wijzigingen aan te brengen in je profiel.

Foruminstellingen

Mijn onderwerpen: lijst van je meest recente berichten. Handig voor het vinden van je eigen vragen.

Antwoord op een bestaand bericht

Dus, heb je al een tijdje op de loer gelegen in het forum, een aantal berichten gelezen en de mensen een beetje leren kennen. Je hebt zojuist iemands bericht gelezen en je hebt besloten dat je gaat antwoorden en een bijdrage gaat leveren met wat informatie van je zelf. Geweldig! Dit doe je door op een van de antwoordknoppen te klikken.

Snel antwoord: dit brengt een klein tekstgebied (zonder herladen van de pagina) waar je snel een kort antwoord kunt typen. Druk op 'Plaats bericht' wanneer je klaar bent met het typen van je reactie. Als je je bedenkt en niets wilt plaatsen, klik je op annuleren, en niets zal zichtbaar worden voor anderen, ook niet wanneer je al tekst getypt had.

Antwoord: dit is de standaard methode die je moet gebruiken als je wilt reageren in de eerste plaats op de meest recente post. De reden hiervoor is dat de onderwerpregel van je antwoord zich automatisch zal vullen met het onderwerp van het bericht waarop je reageert. In het geval dat je het je afvraagt, ja, je kunt het onderwerp ook nog aanpassen. OK, nu kijk je naar het gebied dat we tekst bewerker noemen. Zie het als een afgeslankte versie van een tekstverwerker (zoals Microsoft Word) waarin je de tekst op kan maken, voeg links, afbeeldingen, smilies, enz toe. Meer over hoe je je bericht vorm geeft wordt later behandeld. Voor nu, typ je de reactie en druk eventueel op een van de preview knoppen uiterst rechts op de balk als je het te plaatsen bericht wilt zien zoals het eruit komt te zien als je het instuurt. Wanneer je klaar bent met het bewerken en tevreden bent met het bericht, klik je op 'Plaats bericht' en je bericht wordt geplaatst.

Antwoord onderwerp: deze toets heeft dezelfde functie als de 'Antwoord' knop.

Citeer: als je iemands bericht geheel of gedeeltelijk wilt citeren klik je eenvoudig op de 'citeer' knop gelegen naast de 'Reageer' knop onder elk bericht. Het is erg handig als je het geplaatste bericht wilt uitbreiden met je eigen informatie. Zodra je op de citeer knop klikt, kom je in hetzelfde gedeelte terecht als die je gebruikt voor het bewerken of maken een andere post. Op dit punt, typ je je reactie direct naar dat citaat. Als je klaar bent met beantwoorden, druk je op de 'Plaats bericht' knop.

Maak zelf een nieuw bericht

Nu je hebt gereageerd op een paar andere berichten voel je je al een geaccepteerd lid van de gemeenschap. Misschien wil je ons iets vertellen over jezelf. Om dit te doen, moet je beginnen met je eigen onderwerp, zodat we goed kunnen reageren en je begroeten. Ga naar ons voorstelforum en bekijk alle bestaande functies. Bovenaan de lijst is een knop 'Nieuw onderwerp'. Klik op die knop om je eigen onderwerp te starten. Je komt nu bij dezelfde tekstverwerker die je eerder gebruikte als je reageerde op berichten. Type simpelweg je bericht vertel ons alles over jezelf en druk op 'Plaats bericht'. Nu zie je je eigen bericht in de lijst met berichten.

Sluit je bericht met [opgelost] en markeer de oplossing

Als je vraag opgelost is, dan kan je zelf je bericht sluiten door op de groene knop [Dit is de oplossing] te klikken bij de reactie waar de oplossing voor jouw probleem staat. Zo hebben andere leden er ook nog iets aan. Dit kan alleen nadat je een laatste reactie hebt geplaatst.
Als je per ongeluk op de knop geklikt hebt en je vraag was nog niet opgelost, meld dit dan even door gebruik te maken van de link "Rapporteren aan moderator". Dan zal een van de moderators het draadje weer openen.

Is je vraag niet opgelost, maar heb je besloten om of een andere weg in te slaan, of het maar te accepteren, meld dit dan even in het betreffende draadje zodat een moderator het draadje kan sluiten.
Hierdoor voorkomen we dat andere leden/bezoekers denken dat ze in dat draadje ook een antwoord voor hun probleem kunnen vinden.

De indeling van je bericht

Eerder hebben we je al vermeld dat de tekstverwerker die we hier gebruiken, vergelijkbaar is met andere tekstverwerkers. Ook hier kun je de tekst aanpassen en laten opvallen.

De eenvoudigste manier om je tekst 'mark up' is meestal om het eerst uittypen, dan selecteer je het en druk je op de juiste knop aan de bovenkant van de editor. Bijvoorbeeld, als je 'wat tekst' vet wilde maken dan type je dus eerst de tekst, daarna selecteer je ‘wat tekst’ met de muis, en druk dan op de 'B' icoontje in de werkbalk dat bevindt zich net boven het gedeelte Bericht (waar je je bericht). Je ziet nu:
[b] stukje tekst [/ b].

Code

Hetzelfde geldt voor code. Zet stukken code en css altijd tussen code tags. Dus

[code]body {
background: none repeat scroll 0 0 #6995C5;
color: #333333;
font-family: arial,helvetica,sans-serif;
}[/code]

Kijk hier voor alle beschikbare BB-codes.

Als je met je muis over de icoontjes in de editorbalk gaat, dan zie je onder de balk waar de icoontjes voor dienen.

Kunena icoontjes

Vertrouwelijke informatie

Vertrouwelijke informatie

Zet nooit zomaar de inhoud van je configuration.php in het forum. Vervang dus altijd vertrouwelijke informatie door xxxx. Ook het vermelden van wachtwoorden (ook al is het maar een tijdelijk account) is niet aan te raden.

Als je vertrouwelijke informatie door wilt geven omdat dat nodig is om tot een oplossing te komen, dan kan je deze tussen "confidential" tags zetten.

Voorbeeld: [confidential] gebruikersnaam is: joomla, wachtwoord is: X8jwkdsu [/confidential]. Deze informatie is dan alleen zichtbaar voor jezelf en voor de moderators.

Forum Post Assistant

Om alle informatie over je serverconfiguratie en andere belangrijke instellingen door te geven, kan je gebruik maken van de Forum Post Assistantvan joomla.org. Het resultaat kan je bij je vraag plakken volgens de instructies die bij de Forum Post Assistant staan.

Bijlagen toevoegen

Als je bijlagen toevoegt, controleer dan even je bericht of je bijlage ook echt toegevoegd is. Er zijn een aantal beperkingen voor het toevoegen van bijlagen/afbeeldingen:

Toegestane afbeeldingsformaten

  • jpg,jpeg,gif,png
  • max 600kB
  • 1100x1100px

Toegestane bestandsformaten

  • txt,rtf,pdf,zip,tar.gz,tgz,tar.bz2
  • max 400kB

Bericht bewerken

Er zullen momenten zijn waarop je een bericht wilt bewerken dat je hebt geplaatst, denk hierbij aan typefouten of gebroken links. Het overkomt ons allemaal, Dit kan slechts binnen 30 minuten na het plaatsen en alleen bij je eigen berichten, je vindt rechtsonder de knop ‘bewerken’. Druk gewoon op de ‘bewerken’ knop en je maakt gebruik van dezelfde tekstverwerker die je gebruikt om je bericht te plaatsen. Je kunt zo je eigen berichten wijzigen en als je tevreden bent, klik je op de 'Plaatsen' knop aan de onderkant van de pagina.

Zichtbaarheid en kennisgeving van je favoriete berichten

Nu je je hebt gevestigd in je nieuwe gemeenschap en iedereen hebt ontmoet, wil je in staat zijn om gelijke tred te houden met je favoriete berichten, zonder dat je elke 5 minuten moet inloggen om nieuwe berichten te zien. Er zijn een paar dingen die je kunt doen.

Abonneren

Aan de bovenkant en de onderkant van elke post vind je de knop 'Abonneer'. Als je op deze knop drukt schrijf je je in op dat onderwerp zodat alle reacties op dat onderwerp een mail zullen genereren naar je e-mailadres waarin staat dat een nieuwe post is gemaakt samen met een link rechtstreeks naar genoemde post voor je gemak. Het zal je opvallen dat op die plaats de knop 'Afmelden' aangeeft dat je geabonneerd bent en door op die knop te drukken wordt je abonnement verwijderd. Standaard ben je al geabonneerd op berichten die je plaatst.

Favorieten

Een andere manier om bepaalde berichten in de gaten te houden, is het toevoegen van deze berichten aan je lijst met favorieten. Klik op de knop ‘favoriet’, daardoor komt er een zichtbaar teken voor het bericht in het berichten overzicht. Het teken valt dusdanig op dat je dan weet dat het een bericht is wat je wilt volgen. Om het bericht niet meer te volgen, en dus het zichtbare teken voor het bericht weg te halen klik je op ‘verwijder uit favorieten’.

Nu je weet hoe je je eigen berichten moet maken, bewerken, meldingen in moet stellen enzovoort, ben je klaar om de rest van het forum te verkennen. Wees niet bang. Klik op dingen en zie wat ze doen. Als er iets 'breekt' of je begrijpt niet hoe je iets gebruikt, plaats dan een bericht in het forum en vraag om hulp.

Lees verder...
Tijd voor maken pagina: 0.199 seconden
Gemaakt door Kunena

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Laatste forumberichten

Joomla!NL op Twitter

Joomla! 3.8.6 is vrijgegeven Dit is een update die een veiligheids-issue repareert, enkele verbeteringen bevat en… https://t.co/uHZfiWKow8

Kun jij ook helpen testen? Doe het lokaal op je PC of op bij je hoster op de server. Het gaat om Joomla 3.8.6 Hoe b… https://t.co/CdrhtTuWeA