Doorzoek het forum

Trefwoord

Welkom bij Joomla!NL

Om alle mogelijkheden van dit forum te kunnen gebruiken, moet je je eerst registreren.

× Vermeld in iedere vraag duidelijk:
  1. De versie van Joomla! 3.X die je gebruikt
  2. De volledige url van je website indien mogelijk.
  3. De versie van de extensie waar de vraag over gaat.

opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding.

14 apr 2018 13:19
Heeft onderwerp gestart
opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding. #1
Hallo,

ik heb een nieuwe site gemaakt op een testplek onder een van mijn domeinen www.indieimagination.com/avigrunn en daar draait die goed.

Nu heb ik hem over gezet naar waar die naar toe moet: www.avifaunagroningen.nl/avigrunn5 maar krijg ik telkens de foutmelding: HTTP 500-fout
Dat is vreemd... deze pagina kan niet worden weergegeven door de website

nu las ik al ergens de opmerking van Astrid development aan te zetten in de confuguration file, dat heb en krijg nu een foutmelding te zien met een plugin.

wie weet wat ik hier aan kan doen? www.avifaunagroningen.nl/avigrunn5/

als ik de phpversie ophoog blijft de foutmelding.

www.avifaunagroningen.nl/avigrunn5/hello.html het is wel bereikbaar.

ik had geprobeerd in de database een aantal widget bij extentions uit te zetten, dan zie ik al wat meer maar krijg weer template fouten.

hoe kan ik dit aanpakken?

Want volgens mij is widgekit ook iets van joomla zelf.
hdelange
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 10
Meer
14 apr 2018 15:22
opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding. #2
Hallo,

Hoe heb je de site overgezet?
Als je het handmatig hebt gedaan, is de configuration.php aangepast aan de nieuwe situatie?

nu las ik al ergens de opmerking van Astrid development aan te zetten in de confuguration file, dat heb en krijg nu een foutmelding te zien met een plugin.

Welke fout kreeg je toen je development aanzette?

Een 500 internal server error verschillende oorzaken hebben:

De map waarin het php script staat mag maximaal de 775 rechten hebben
Een PHP script mag maximaal de 664 rechten hebben

Als er iets fout is gegaan bij het lezen van een script dan is het waarschijnlijk dan zal het script aangepast moeten worden. Dit geldt ook voor een fout in het .htacces bestand, de fout zal eruit gehaald moeten worden.

Een website kan al snel veel plugins bevatten, het kan zijn dat twee plugins een conflict veroorzaken waardoor je een 500 internal server error ontvangt. Om erachter te komen welke plugin het conflict veroorzaakt kan je alle plugins deactiveren en één voor één weer activeren. Als je na elke stap test of de site het doet kom je er vanzelf achter welke plugin de problemen veroorzaakt.

Groeten, Jelle
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Jelle
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 12826
Meer
14 apr 2018 15:50
Heeft onderwerp gestart
opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding. #3
Hallo Jelle,

ik heb het development weer even toegevoegd dan kun jede melding bekijken. is inmiddels iets anders omdat ik van de testsite de module wigdekit helemaal verwijderd heb, daarna een nieuwe sqpbackup gemaakt en deze teruggehaald.

nu dus een andere melding dat die niets kan opvragen.

in de configuraition file heb ik de datasenaam wachtwoord en usernaam aangepast en het pad naar de log en temp dir's, meer niet

Heb de hele site met ftp over gezet en als ik vergelijk in de test en nieuwe plek met directadmin zie ik alle rechten hetzelfde staan.

www.avifaunagroningen.nl/avigrunn5/
www.avifaunagroningen.nl/avigrunn5/administrator hier krijg je een andere foutmelding van de jce editor
maar als ik de phpversie op 7.1 zet zie ik dit:

Warning: session_start(): Failed to read session data: user (path: /opt/alt/php71/var/lib/php/session) in /home/deb7006n2/domains/avifaunagroningen.nl/public_html/avigrunn5/libraries/joomla/session/handler/native.php on line 260
Error: Failed to start application: Failed to start the session

stnadaard staat de php versie nog op5.6 omdat de oude site daar nog op draait, die kan ik dus niet eerder ophogen voordat de nieuwe er staat.

kan hem wel af en toe even hoger zetten om te testen, maar daarna moet die weer terug.

Ik zal er nu even van af blijven anders zie je niet wat ik bedoel.

MvG,

Henk
hdelange
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 10
Meer
14 apr 2018 17:42
opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding. #4
Om eventuele fouten bij het aanpassen uit te sluiten kan je het beste je database legen en de map avigrunn5 legen. Maak dan met Akeeba een backup van de site op de testomgeving en zet die terug in de submap met behulp van Kickstart.

Groetjes, Astrid
Gebruik de zoekfunctie van dit forum voordat je een nieuwe vraag plaatst.
Vragen uitsluitend via dit Forum.
yndi.nl - kvk 17157725
Is je vraag beantwoord? Dan kan je het draadje zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Astrid
Moderator + Technisch team
Moderator + Technisch team
Berichten: 32021
Meer
14 apr 2018 19:42
Heeft onderwerp gestart
opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding. #5
Hallo Astrid,

ik heb het gedaan zoalas jij aangaf, en het werkt! Top!

Stom dat ik dit niet vaker gebruik, is hartstikke makkelijk, ik doe het meestal handmatig, dat kost meer tijd zeker met kopieeren van een hele site met inhoud en al.

Ben blij dat het werkt dan kan ik even weer verder.

Dank nogmaals,

Henk
hdelange
Nieuw op Joomla!NL
Nieuw op Joomla!NL
Berichten: 10
Meer
14 apr 2018 19:59 14 apr 2018 20:04 door Jelle.
opgelost nieuwe site geplaats, maar krijg foutmelding. #6
Fijn dat het opgelost is.
Dank je wel voor de terugkoppeling.

Je kunt in de toekomst zelf na het terugkoppelen de topic sluiten door op de groene "Dit is de oplossing" knop te klikken.
Kijk ook hier even voor een volgende keer ;)

Groeten, Jelle
Voordat je een vraag post, gebruik eerst de zoekfunctie van ons forum eens.
Vragen via dit Forum (niet per PM of E-mail)
Is je vraag opgelost? Dan kan je hem zelf sluiten .
Wil je Joomla!NL steunen? Dat kan met een donatie.

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.

Jelle
Algemeen Moderator
Algemeen Moderator
Berichten: 12826
Meer
Moderators: PeterJuliank92JelleRomke
Tijd voor maken pagina: 0.286 seconden

Wil je Joomla!NL steunen?

Steun Joomla!NLAlle teamleden werken enthousiast, op vrijwillige basis, mee aan Joomla!NL. Maar een website met forum kost nu eenmaal geld. Dus als je Joomla!NL wilt steunen, dan kan dat, graag zelfs!

Lees hier meer informatie

Joomla!NL op Twitter

Vandaag is Joomla! 3.8.13 vrijgegeven. Deze versie repareert 5 kwetsbaarheden van lage prioriteit. Maak eerst een b… https://t.co/0RYG0598Em

Weet je nog niet alles van RSForm!Pro en zou je dat wel willen? Ga dan naar de RSForm!Pro-dag op 20 oktober in Rott… https://t.co/REQgeQ59ly

De naam Joomla!® en logo worden gebruikt onder een beperkte licentie met toestemming van Open Source Matters.
Joomlanl.nl is niet verbonden aan en is geen onderdeel van Open Source Matters, Inc, of het Joomla! project.

© 2018 - Joomla!NL | Gehost door Wned